Groenteschotel met röstirondjes en feta
15 min bereidingstijd
20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de courgette in plakjes. Snijd de paprika en de rode uien in ringen. Halveer de tomaatjes.
- Leg de röstirondjes dakpansgewijs, afwisselend met de courgette, paprika en ui, in de ovenschaal. Stop er ook de cherrytomaatjes tussen.
- Besprenkel de ovenschotel met de olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verkruimel de feta erboven.
- Bak de groente-röstischotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Rasp of pers intussen de knoflook boven de yoghurt. Hak de dille fijn en voeg toe.
- Schep uit de oven dotten dille-knoflookyoghurt op de groenteschotel. Bestrooi naar wens met wat extra dille.
- Deze handige ovenschotel heeft geen voorbereiding nodig. Groenten snijden en samen met de röstirondjes in de ovenschaal leggen is het enige dat je hoeft te doen. Verkruimel er nog wat feta over en schuif ‘m in de oven.
- Tip: Liever zonder vlees? Neem 1 verpakking Aviko Rösti Rondjes Naturel (750 g).
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 670 kcal
- 40 g vet waarvan 16 g verzadigd
- 54 g koolhydraten
- 18 g eiwit
- 10 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen